instructor auto

Stiri ARR privind atestatele pentru instructorii auto

Daca vrei sa devii instructor auto trebuie sa stai mereu cu ochii pe stirile si noutatile care apar la Autoritatea Rutiera Romana, deoarece obtinerea de atestate profesionale ARR are o procedura in continua schimbare. Stirile si comunicatele facute de Arr apar intr-o multime de stiri pe internet, atat in ziare economice, cat si in cele de procedura juridica.

S-au schimbat conditiile prin care se obtine atestatul

Conform http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_39815/Vrei-sa-fii-instructor-auto-sau-profesor-de-legislatie-rutiera-S-au-schimbat-conditiile-de-obtinere-a-atestatului.html , cei care doresc sa devina instructori auto trebuie sa se informeze foarte bine in legatura cu conditiile pe care le impun cei de la ARR. Recent, Ministerul Transporturilor a modificat toate conditiile, iar atestatele se obtin in urma unor reguli cat se poate de stricte.

Doua dintre conditiile necesare ce trebuiesc indeplinite de cei care isi doresc atestatul de instructor au fost schimbate prin ordinele 64 si 75 din 2015 privind reglementarea activitatilor de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere. Astfel, este esential ca solicitantii sa nu fi avut suspendat permisul auto in ultimii 5 ani si sa nu fi avut anulat permisul de conducere in ultimii 5 ani.

Alte conditii care trebuie sa fie respectate sunt urmatoarele:

  • Trebuie sa fie absolventi de liceu si sa aiba diploma de bacalaureat sau o diploma de la scoala profesionala;
  • Trebuie sa aiba cel putin 25 de ani si sa aiba permis valabil pentru categoria pentru care solicita atestarea, cu vechime de minim 5 ani;
  • Trebuie sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic si sa nu fi fost condamnati prin hotarare judecatoreasca pentru fapte grave;
  • Trebuie sa fi urmat un curs de pregatire profesionala pentru personalul din domeniul transportului rutier .

Daca iti doresti sa devii profesor de legislatie, este necesara si absolvirea unei institutii de invatamant superior, cu specialitate juridica sau tehnica.

O alta stire de interes pentru instructori sau pentru viitorii instructori este cea de aici: http://www.wall-street.ro/articol/Auto/168745/arr-registrul-cursantilor-pentru-putini-soferi-incompetenti.html. Se pare ca Arr vrea sa elimine concurenta neloiala si sa tina o evidenta mult mai stricta a cursantilor si a orelor de pregatire pe care le ofera instructorii. O astfel de masura are drept rezultat si un numar mai mic de soferi incompetenti.

Decizia de a controla mult mai bine scolile de soferi va influenta si tariful perceput cursantilor. In prezent, exista aproximativ 1500 de scoli de soferi cu 6300 de instructori angajati. De asemenea, exista si 2200 de instructori auto care sunt autorizati ca fiind independenti.

Anul trecut, din cei 318.000 de cursanti care au sustinut examenul auto, 90 000 au provenit de la instructori auto autorizati in timp ce restul au provenit de la scolile de conducatori auto. Teoretic, totul este in regula, insa sunt destul de multi instructori care au si 400 de cursanti pe an, in conditiile in care fiecare cursant trebuie sa faca 30 de ore de pregatire. Dat fiind faptul ca din punct de vedere legal sunt permise doar 210 ore pe luna, ceva nu este in regula.

Cauta cele mai bune scoli de soferi din Romania pe site-ul www.ScoliDeSoferi.Info