transport marfa

Soferii cu atestat transport marfa sunt la mare cautare

Daca esti in cautarea unei activitati care sa iti aduca ceva bani in plus sau care sa se transforme intr-o adevarata meserie pentru tine, atunci poti incepe sa rezolvi chestionare atestate transport marfa, deoarece soferii si mai ales cei care transporta marfa sunt la mare cautare. Conform unor ziale romanesti, precum Libertatea sau Romania TV, exista mii de joburi in acest domeniu, care sunt disponibile pentru cei pasionati de condus.

Articolul http://www.libertatea.ro/detalii/articol/soferii-sunt-la-mare-cautare-sunt-disponibile-peste-1-000-de-joburi-noi-in-transporturi-522426.html din Libertatea dezvaluie faptul ca sunt peste 1000 de joburi disponiile in transporturi, chiar si in Romanie, unde majoritatea lanturilor de magazine mari, dar si producatorii mari de la noi din tara aleg sa isi gestioneze singure transporturile, asadar au nevoie de soferi. Cele peste 1000 de locuri de munca sunt gasite pe site-urile de joburi, cum ar fi ejobs.

De regula, cerintele sunt destul de mici: Este nevoie sa ai studii medii si permis de conducere pentru masina pe care o vei conduce pe post de sofer. Experienta este si ea destul de importanta, cei care aplica la un astfel de job avand nevoie de minim 3 ani de experienta.

Cele mai multe joburi se gasesc in distributia marfurilor, dar si in livrari la domiciliu, dat fiind faptul ca exista un numar din ce in ce mai mare de magazine online care livreaza marfa direct acasa la client.

Daca vrei sa te angajezi in Romania pe un astfel de post, este bine sa stii ca ai nevoie de un permis de conducere pentru cat mai multe categorii, dar si de un certificat ARR si de un tahograf.  Este important sa fii o persoana organizata care sa poata recepta si sa poata transporta cu usurinta marfurile pentru care este destinata.

Si in strainatate exista locuri de munca pe aceste posturi

Nu doar Romania scoate la lumina locuri de munca pentru posturile de sofer, ci si alte tari europene. Conform http://www.romaniatv.net/locuri-de-munca-in-strainatate-pentru-soferi-top-oferte-in-2015_213817.html exista un numar destul de mare de locuri de munca pentru soferii care au permis categoria B. Vei putea lucra fara probleme in Londra, in Paris sau in orase din Germania. De regula, conditiile sunt sa ai minim 25 de ani si minim 3 ani de experienta. De asemenea, o stare de sanatate buna este cat se poate de necesara.

In Germania se cauta curieri expres, iar salariul este unul cu adevarat motivant, ajungand chiar si la 1500 de euro.

Daca esti posesorul unor permise categoria C sau E, atunci poti sa te angajezi in Belgia, Danemarca sau Suedia, unde gasesti posturi pentru soferi posesori de astfel de permise. Evident, salariul este si aici destul de motivant.

Poate cele mai multe locuri de munca pentru soferi sunt cele care vizeaza masinile de mare tonaj. Conform http://www.bihon.ro/criza-de-soferi-pentru-masini-mari/1526532, numarul de soferi cu atestat este din ce in ce mai mic, in timp ce numarul de masini mari este din ce in ce mai mare. Astfel, in ultimul timp au crescut extrem de mult ofertele de angajare pentru cei care pot sa conduca masini de mare tonaj. Evident, posturile raman libere datorita faptului ca se cere experienta, insa in criza de soferi care se preconizeaza, este posibil ca angajatorii sa faca un compromis si sa angajeze si oameni fara experienta.

Europa se confrunta cu o criza majora de soferi pentru masini de mare tonaj, asadar, daca iti doresti o meserie care sa iti aduca bani si un loc de munca sigur, atunci poti incerca sa obtii un atestat pentru a putea conduce o astfel de masina.

Cauta cele mai bune scoli de soferi din Romania pe site-ul www.ScoliDeSoferi.Info