acte atestate soferi

Pasi esentiali pentru obtinerea atestatului profesional ARR

Cu siguranta, meseria de sofer este din ce in ce mai cautata. Evident, nu sofer categoria B, ci sofer care poate sa transporte persoane sau marfa, cu masini mari. Pentru a deveni un astfel de sofer trebuie sa obtii un atestat profesional de la ARR. In teorie totul pare destul de simplu. In practica insa, obtinerea atestatului nu este tocmai atat de simpla.

Pentru a te vedea cu atestatul in buzunar, exista cativa pasi extrem de importanti pe care trebuie sa ii urmezi. Din fericire exista si destul de multe informatii in mediul online, pe care le poti prelua si de care te poti folosi.

http://arr.i-drpciv.ro/acte-atestate-profesionale-soferi/ iti ofera toate informatiile de care ai nevoie in ceea ce priveste actele necesare pentru dosarul de atestat profesional. Ca si candidat, trebuie sa pregatesti un dosar complet cu actele necesare, toate fiind necesar sa se incadreze in criteriile de selectie pentru fiecare tip de atestat in parte. Este esential sa ai un dosar complet inca de la inceput, deoarece acesta poate sa reduca foarte mult timpul intregii proceduri si evident, cheltuielile tale.

Care sunt actele necesare pentru a deveni sofer care transporta persoane?

Este cel mai mic dosar si necesita o copie dupa permisul de conducere, fata-verso, o copie dupa un act de identitate, o cerere care se completeaza la fata locului si o fotografie color actualizata. De asemenea, necesita o dovada a platii taxelor aferente, in copie. Pentru restul de meserii auto, cum ar fi profesor de legislatie auto, trasportator agabaritic sau transportator ADR, gasiti mai multe informatii pe linkul mai sus prezentat.

http://www.promotrans.ro/informatii-utile-plata-taxe-ridicare-atestate-adrese/ ofera informatii utile despre modul in care trebuie sa se plateasca taxele pentru a putea ridica atestatul. Cei care au fost admisi trebuie sa plateasca in nume propriu, prin mandat postal, la orice oficiu postal.

Sumele care trebuie sa fie achitate sunt de 41 de lei sau de 64 de lei pentru fiecare atestat in parte, de 14 lei pentru vizarea atestatului pentru taximetristi, suma care se plateste inainte si de 48 de lei pentru taxa de examinare. De asemenea, va trebui sa sa plateasca si alte taxe, cum ar fi cea de 239 de lei pentru eliberarea cartelelor tahografice sau de 260 de lei pentru copia conforma a licentei de transport.

Mai multe informatii despre taxele pe care trebuie sa le platesti, poti gasi pe site-ul mai sus prezentat.

Cauta cele mai bune scoli de soferi din Romania pe site-ul www.ScoliDeSoferi.Info