atestat taxi

Despre meseria de taximetrist si cum obtii atestatul de taxi

Meseria de taimetrist este o meserie frumoasa, usoara, grea, interesanta si din ce in ce mai usor de adoptat de catre romanii care sunt in cautarea unei cariere. Da, este o meserie atat usoara, cat si grea si este o alternativa foarte buna pentru cei care isi doresc sa isi gaseasca o meserie.

Daca vrei sa devii taximetrist insa, informatiile din mediul online sunt destul de sumare, iar numarul de chestionare atestat taxi este si el destul de mic, motiv pentru care trebuie sa stii cu exactitate ce si unde sa cauti.

De ce anume ai nevoie pentru a deveni taximetrist?

Daca iti doresti o astfel de meserie, trebuie sa fii prima data informat. Informatia o poti gasi pe internet, insa trebuie sa stii unde sa cauti. Pe http://www.amsonline.ro/chestionare-pentru-atestat-taxi/ poti descoperi aproape fiecare detaliu de care ai nevoie pentru a demara intregul proces de a obtine atestatul de taxi.

Costul unui astfel de atestat este de 250-300 de lei iar examenul in urma caruia se obtine se poate da din doua in doua saptamani. Este asemanator cu cel pentru permisul de conducere pentru categoria B, insa numarul de intrebari difera. Vei descoperi ca sunt 20 de intrebari, pe care trebuie sa le rezolvi in proportie de minim 70% pentru a promova.

Actele necesare pentru a obtine un astfel de atestat sunt copia permisului de conducere, cazierul judiciar, o copie dupa un act de identitate, o cerere tip si evident, o dovada medicala si psihologica prin care sa dovedesti ca esti apt pentru o astfel de meserie. Este necesar sa ai minim 21 de ani si permis categoria B de minim 2 ani.

Pentru a deveni taximetrist trebuie sa treci si peste o multime de acte birocratice, conform http://www.wall-street.ro/articol/Auto/178663/cat-te-costa-sa-devii-taximetrist-bucuresti.html , dar si pentru o concurenta acerba. In Bucuresti, spre exemplu, sunt peste 15000 de masini care au dreptul de a circula sub forma de taximetru, iar licentele de taxi sunt limitate. Din pacate, pretul platit de cel care doreste sa devina taximetrist este mult mai mare decat cei 300 de lei pentru atestat, deoarece apar multe alte cheltuieli. Spre exemplu, un taximetrist trebuie sa devina transportator autorizat PFA sau SRL, sa isi schimbe culoarea masinii, sa achizitioneze o casa de marcat si o caseta de tai si sa obtina un buletin metrologic si un certificat de agreare RAR. Toate acestea pot depasi suma de 2000 de lei, asadar, putem spune ca meseria de taximetrist se transforma intr-o adevarata afacere, care necesita investitii.

Pe langa concurenta, exista si alte elemente care pot reprezenta un risc pentru taximetristi. Uber, o aplicatie despre care se discuta aici: http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/aplicatia-care-ii-sperie-pe-taximetristii-din-bucuresti-uber-intra-oficial-in-romania-de-azi.html, este din ce in ce mai atractiva pentru romani si a reusit sa castige foarte mult teren in restul Europei. Lansat de curand la noi in tara, aceasta aplicatie le permite soferilor sa devina taximetristi in timpul liber si sa transporte alte persoane contra unor sume de bani. Este o platforma de ridesharing, care are drept scop, in primul rand, fluidizarea traficului.

Nu se stie cat de rapid va fi adoptata sau daca nu se va transforma intr-o apoicatie ilegala, insa cu siguranta, este de luat in seama. Uber este, practic, o platforma care conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea de a calatori la cost redus, in deplina siguranta.

Cauta cele mai bune scoli de soferi din Romania pe site-ul www.ScoliDeSoferi.Info