transport persoane

Ai atestat de transport persoane? Iata cine cauta soferi de autobuz

Persoanele care au diverse atestate de transport persoane sau de transport marfa se pot declara norocoase, in conditiile in care sunt din ce in ce mai cautate. Spre exemplu, RATP este in cautarea de soferi de autobuz, din cauza plecarilor din ultima vreme. Cei care doresc ar trebui sa isi depuna dosarul la Serviciul Management Resurse Umane. Dosarul trebuie sa contina un CV si o cerere de participare la selectie. De asemenea, este necesar sa contina si copii dupa actele starii civile, studii, cazier judiciar sau atestat profesional si cazier rutier.

Angajarea la o astfel de institutie se face in urma unui concurs sub forma de examen, care consta in completarea unor chestionare de circulatie si a unor chestionare tehnice. De asemenea, se sustine si un interviu. Pentru a putea participa la un astfel de concurs, candidatul nu trebuie sa aiba antecedente penale si sa fie apt medical.

Soferii RATP Iasi sunt destul de bine platiti si au o meserie cat se poate de interesanta, asadar, ar putea sa fie destul de multi doritori pentru aceste posturi. Din pacate, numarul de persoane cu atestat de sofer este destul de mic.

Cei care doresc sa inceapa o cariera intr-un domeniu nou asadar, pot sa incerce sa obtina un astfel de atestat. Pe langa RATP, exista o multime de alte companii in cautarea unor soferi , iar salariile sunt generoase.

De ce sunt soferii atat de cautati?

Criza de soferi nu este doar in Romania, ci si in alte state ale Europei. Exista din ce in ce mai putini oameni care aleg sa obtina atestatul de sofer profesionist, iar transportul rutier incepe sa fie din ce in ce mai adoptat de catre companiile europene. Astfel, foarte multi se vad nevoiti sa ofere salarii consistente pentru soferi sau chiar sa angajeze si sa plateasca instruirea oamenilor.

Cauta cele mai bune scoli de soferi din Romania pe site-ul www.ScoliDeSoferi.Info